Skölj och tärna gurkan och strö över. Biffar. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan. Smula fetaost över biffarna och servera med rostade rotfrukter och sallad
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Härliga smakrika små tomater i olika färger, gurka, fetaost, oliver och rödlök…
Skölj och riv gurkan, och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. 5 st gurka. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara
Skölj och riv gurkan, och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 5 st gurka
Riv gurkan och strö över salt. Biffar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. 0,5 gurka. Biffar 600 g lammfärs 150 g fetaost, grovt smulad 2 klyftor vitlök, rivna 1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad 150 g urkärnade kalamataoliver salt och peppar olivolja, till stekning. Tzatziki 3 dl grekisk yoghurt 0,5 gurka 1 tsk salt 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 msk olivolja peppar
Finhacka tomaterna,gurkan och rödlöken. 1/3 gurka. Koka bönerna efter bruksanvisningen på paketet. blanda samman allt i en skål, pressa vitlöken och häll i resterande ingredienser och krydda av efter smak