Grekiska biffar gurka recept

Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

Skölj och tärna gurkan och strö över. Biffar. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan. Smula fetaost över biffarna och servera med rostade rotfrukter och sallad
Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffar 500 gram nötfärs 1 st vitlöksklyfta(or) 1 tsk paprikapulver 1 tsk torkad timjan 2 tsk fryst basilika 1 tsk salt 1 krm svartpeppar , mald 1 msk olivolja Tomatsås 70 gram soltorkade tomater 400 gram pastasås 0,5 dl vatten 1 msk fryst basilika 1 tsk balsamvinäger 1 msk tomatpuré 1 tsk grönsaksbuljong , glutenfri vid behov 1 tsk honung 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen 75 gram fetaost Rostade rotfrukter 500 gram potatis(ar) 300 gram morötter 300 gram palsternacka(or) 2 msk olivolja 1 krm salt Tillbehör 75 gram salladsmix 0,5 st gurka 1 msk olivolja 1 msk vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Grekiska färsbiffar med feta

Grekiska färsbiffar med feta

en fjärdeldels riven gurka. Forma färsen runt fetan till biffar. Smula överbliven feta över biffarna när de serveras
Grekiska färsbiffar med tzatziki

Grekiska färsbiffar med tzatziki

Skölj och riv gurkan, och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. 5 st gurka. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara
Grekiska färsbiffar med tzatziki

Grekiska färsbiffar med tzatziki

Skölj och riv gurkan, och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 5 st gurka
Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

Riv gurkan och strö över salt. Biffar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. 0,5 gurka. Biffar 600 g lammfärs 150 g fetaost, grovt smulad 2 klyftor vitlök, rivna 1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad 150 g urkärnade kalamataoliver salt och peppar olivolja, till stekning. Tzatziki 3 dl grekisk yoghurt 0,5 gurka 1 tsk salt 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 msk olivolja peppar
GREKISK BUFFÉ DELUXE

GREKISK BUFFÉ DELUXE

Keftedes - Grekiska köttbullar. Rulla dem till biffar och doppa dem i mjöl. Riv gurkan och lägg i finmaskig sil
SQUASH- & PARMESANBIFFAR MED TZATZIKI

SQUASH- & PARMESANBIFFAR MED TZATZIKI

I den grekiska salladen använde jag färsk babyspenat, som jag vände i vitlöksolja och örtsalt. Riv gurkan grovt och lägg i durkslag
Sallad med svartabönor

Sallad med svartabönor

Finhacka tomaterna,gurkan och rödlöken. 1/3 gurka. Koka bönerna efter bruksanvisningen på paketet. blanda samman allt i en skål, pressa vitlöken och häll i resterande ingredienser och krydda av efter smak