Valet föll på grekiskabönor från en kokbok som heter 'Mellan hjortron och oliver' av Tessa Kiros. I boken tillagas bönorna i ugnen men eftersom det var varmt ute så ville jag inte ha på ugnen utan jag gjorde min egen snabbvariant i stekpannan istället
Recept på fler goda grekiska rätter hittar du HÄR. Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar. 4 portioner 400 g kokta vita bönor 1 lök 3 st morötter 2 st selleristjälkar 3-4 msk tomatpuré 2 st grönsaksbuljongtärningar (eller salt) 1 tsk paprikapulver Salt & peppar Olivolja till stekning Ca 5 dl vatten 1 dl finhackad persilja (valfritt) Gör såhär. 400 g kokta vita bönor
Skölj av bönorna och lägg även ner dem i bunken. 1 gul lök, 1 klyfta vitlök, 1 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek (öka till 1 tsk om du vill ha det starkt), ca 400 gram svarta bönor, 2 rivna morötter, 1 dl majskorn, 2 msk potatismjöl, 2 msk ströbröd, 2 ägg, 2 tsk rapsolja till stekning,. Larsas 0 % grekiska yoghurt, pressad vitlök, salt, peppar. ca 400 gram svarta bönor
Grekiska potatisar. Tillsätt sedan de konserverade bönorna och koka upp soppan igen. Grekiska potatisar. Oxsstek Rosto vodhino med grekiska potatisar Patates sto fourno 4p. 2 brk vita bönor. 2 brk vita bönor
Skölj bönor i ett durkslag. Lägg bönor, champinjoner, oliver och squash i en stor ugnssäker form. )Grekiskabönor6 portioner1 gul lök2 burkar körsbärstomater eller hela tomater (à 400 g)2 msk olivolja 2 tsk strösocker2 vitlöksklyftor2 burkar stora vita bönor (à 400 g)½ squash200 g färska champinjoner ca 15 svarta oliver1 tsk oregano100 g mager fetaostsalt, malen svartpeppar Sätt ugnen på 175°C. 2 burkar stora vita bönor ( 400 g)
Skölj bönorna och tomaterna. Blanda bönor, tomater och lök i en smord form. 2 burkar stora vita bönor 1 ask coctailtomater1 gul lök1 vitlöksklyfta1 förpackning marinerad tofu, ca 270 g beroende på fabrikatsalt och peppar ca 2,5 msk citronsaft 3 msk olivolja0,75 dl vattenca 1 msk persiljaSätt ugnen på 200°C. 2 burkar stora vita bönor