Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Det är riktigt gott och perfekt bjudmat som sköter sig självt i ugnen och sen serverar man med en supergod kall vitlökssås till
Servera med vitlökssås. I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Vitlökssås2-3 dl turkisk yoghurt2 msk majonäs2 klyftor pressad vitlök0
Vitlökssås. Töntigt namn kan jag tycka för vad är det som är så grekiskt. Vänd sedan ner hackad ruccola, smula över fetaosten och sedan är det bara att mumsa tillsammans med vitlökssåsen
Vitlökssåsen är klar att servera. 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt. 12 klyftor vitlök. 12 msk olivolja (valfritt)Skala och pressa vitlöken i en skål
3 dl grekisk eller rysk yoghurt - jag hade rysk. 3 dl grekisk eller rysk yoghurt - jag hade rysk. Illande grön och väldigt god är den här såsen, som passar alldeles väldigt bra till all slags fisk
Vi åt kokt broccoli, sallad och en lime- och vitlökssås till, och nöjer man sig med de tillbehören passar den här rätten alldeles förträffligt till alla LCHF-anhängare
Ingredienser vitlökssås. 2 dl grekisk yoghurt. 1 dl grekisk yoghurt. Ja, igår gjorde jag då den där rätten som jag pratat om i veckan, den som jag aldrig gjort förut och jisses vad gott det blev
Köp ett grekiskt lantbröd. Servera uppskivat med vitlökssås gjord på creme fraiche, vitlök, socker, salt och cayennepeppar och till detta en grönsallad