Grekisk tomatsås recept

Grekisk lasange

Grekisk lasange

DJättegod lasagne jag slängde ihop idag, en ny variant på den vanliga med mustig tomatsås och köttfärs
Briam- Grekisk grönsaksgratäng

Briam- Grekisk grönsaksgratäng

Häll tomatsåsen över grönsakerna. En fräsch grekisk grönsaksgratäng som påminner om ratatouille. Inlägget Briam- Grekisk grönsaksgratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Grekisk lammfärsbiff i panna

Grekisk lammfärsbiff i panna

Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter. Sås. Blanda passerade tomater, honung, pressad vitlök, sambal oelek, fond och oregano
Grekisk spenatpaj

Grekisk spenatpaj

Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Smula matfettet till en jämn grynig massa
Serveras: Grekisk köttfärslimpa

Serveras: Grekisk köttfärslimpa

Det serveras grekisk köttfärslimpa, en rätt som jag hittade i en bok för många år sedan och var väldigt fundersam då jag läste receptet när det gällde tomatsåsen
Grekisk kycklinggryta på mitt eget vis

Grekisk kycklinggryta på mitt eget vis

Det är ju kycklingbröst i vitvins- och tomatsås. Och det är ju så härligt att sitta på balkongen i mörkret, värmen och ljudet från det grekiska livet och äta
Grekisk pizza

Grekisk pizza

Tror det är tredje gången jag gör den här degen och tomatsåsen nu och det blir lika gott varje gång. Grekisk topping
Grekisk potatisgratäng

Grekisk potatisgratäng

Varva potatis och tomatsås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 250°. Skär potatisen i bitar. Skala och hacka vitlöken
Grekisk pizzapaj

Grekisk pizzapaj

Rör ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Bred ut tomatsåsen på degen. Blanda ihop alla ingredienser till degen och knåda den smidig
Serveras: Grekisk köttfärslimpa

Serveras: Grekisk köttfärslimpa

Det serveras grekisk köttfärslimpa, en rätt som jag hittade i en bok för många år sedan och var väldigt fundersam då jag läste receptet när det gällde tomatsåsen
Lammköttbullar i tomatsås

Lammköttbullar i tomatsås

100 g graviera (grekisk hårdost), finriven. 1 ägg 0,5 dl mjölk 1 msk lökpulver 3 klyftor vitlök, pressade 2 msk franska örter 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, malen 500 g lammfärs 100 g graviera (grekisk hårdost), finriven 25 g smör, att steka i 400 g krossade tomater 1 msk köttfond