Dela paprikan, klyfta löken. Grekiskpytt. Perfekt bjudrätt med allt i en panna i ugnen. Lägg lök, paprika och fläkfilé, inklusive marinad, över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30 minuter
Sedan paprika, lök och fetaost. Ta en långpanna, häll olja på botten. Lägg i botten på pannan. 3-4 st gula och röda paprika i klyftor. 3-4 st gula och röda paprika i klyftor
Skär squash, tomater och paprika i lika stora bitar. Skala potatisen och skär den i "pyttbitar". Rör ner squash, paprika, tomater, pressad vitlök, basilika, oliver och tärnad fetaost
Pytt i panna med ägg ( Hanna kvällsjobb). Hacka löken och dela paprikan i mindre bitar. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver och salt & peppar
Smörj en form eller långpanna. Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Grekiskpyttipanna. Smörj en långpanna och lägg i. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor. 1 gul paprika
Strö på paprika, rödlök och fetaost över filén. GrekiskPytt i panna För 8 pers 1 kg fläskfile (strimlad) 2 kg klyftad potatis 2 röda lökar 2 röda paprikor 1 förp fetaost Marinad till filèn. 3 pressade vitlöksklyftor 1,5 dl olja (ej olivolja) 2 tsk sambal oelek 4 msk soja ½ msk riven ingefära salt och peppar Låt köttet ligga i marinad i minst 6 timmar (gärna över natten) Lägg potatisen i långpanna