Grekiskpytt. 1,5 dl olivolja. 1,5 dl olivolja. Godkväll. Fredag, ledig helg, massor att göra, en ny slags trötthet som slagit till, nya symptom på Daga har dykt upp så nya provtagningar imorse, ett bra möte på förskolan, en mysig middag
4 400 g fläskfilé 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1 msk sambal oelek 800 g potatis 2 rödlökar 1/2 dl olivolja 2 röda paprikor 100 g fetaost 12 soltorkade tomater 1 dl svarta oliver salt och peppar Till servering tzatziki bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Lägg i ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. I kväll blev det Grekiskpytt, en rätt jag läst och hört om flera gånger men inte lagat själv
Krydda med salt och svartpeppar, ringla över olivolja och strö över färsk timjan. Jag vet att de flesta som gör grekiskpytt använder sig av fläskfilé men jag använder nästan alltid kyckling
Morot- och soltorkade tomater, ost- och broccoli, grekisk sconespaj, spenat- och purjo och laxsalsa. direkt i stekpanna och låt värmas upp så har du en pytt klar på nolltid
Med lite annorlunda smaker som sumac och tahini blir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det i skafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Denna rätten heter egentligen grekiskpyttipanna, men det namnet nedvärderar hela rätten. Så jag döpte helt enkelt om den, för det är mycket godare än en pytt
Lägg på en stor ugnsform med olivolja, krydda med salt, svertpeppar och oregano. Inte nog med det, den här grekiskapytt i pannan blev en riktig lyckoträff
Igår åt mamma och pappa middag hos oss, vi bjöd på Grekiskpytt. Grekiskpytt ca 700 g fläskfilé marinad. 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1,5 tsk sambal oelek olivolja potatis morötter zucchini rödlökar paprika körsbärtomater ruccolasallad fetaost svarta oliver salt och peppar Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek