Grekisk pytt olivolja recept

Grekisk pytt i panna

Grekisk pytt i panna

Grekiskpytt. 1,5 dl olivolja. 1,5 dl olivolja. Godkväll. Fredag, ledig helg, massor att göra, en ny slags trötthet som slagit till, nya symptom på Daga har dykt upp så nya provtagningar imorse, ett bra möte på förskolan, en mysig middag
Grekisk pytt!

Grekisk pytt!

GREKISKPYTT I PANNA. Skär i tunna skivor, blanda 1 dl soja, 2 dl olivolja, 2 tsk sambal oelek, 2 krossade vitlöksklyftor, salt och peppar. I bitar, blanda 1 dl olivolja och 6 pressade vitlöksklyftor i skål, låt kycklingen marinera nån timme i kyl. 2 dl olivolja. 1 dl olivolja
Grekisk pytt med tzatziki

Grekisk pytt med tzatziki

4 400 g fläskfilé 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1 msk sambal oelek 800 g potatis 2 rödlökar 1/2 dl olivolja 2 röda paprikor 100 g fetaost 12 soltorkade tomater 1 dl svarta oliver salt och peppar Till servering tzatziki bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Grekisk pytt i panna

Grekisk pytt i panna

Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Mosa ihop till en sås och ställ i kylskåpet tills pytten är klar
GREKISK PYTT

GREKISK PYTT

Lägg i ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. I kväll blev det Grekiskpytt, en rätt jag läst och hört om flera gånger men inte lagat själv
Recept: Grekisk pytt i panna

Recept: Grekisk pytt i panna

Stek potatisen i olivolja i några minuter och tillsätt sedan zuccini så att den får fin yta och sedan i med paprikan
Grekisk kycklingpytt

Grekisk kycklingpytt

Krydda med salt och svartpeppar, ringla över olivolja och strö över färsk timjan. Jag vet att de flesta som gör grekiskpytt använder sig av fläskfilé men jag använder nästan alltid kyckling
Kyckling pytt

Kyckling pytt

Är du strikt Paleo gör du inte detta, men jag brukar ibland unna mig lite grekisk yoghurt eller ännu bättre get yoghurt som jag älskar
Ottolenghis potatispanna med sumac, ägg och körsbärstomater

Ottolenghis potatispanna med sumac, ägg och körsbärstomater

Med lite annorlunda smaker som sumac och tahini blir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det i skafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Vinkväll med bästa brudarna!

Vinkväll med bästa brudarna!

 Kvällens huvudrätt blev den grymt goda grekiskapytten, som jag har skivit om tidiagre här på bloggen, men som är väl värd att uppmärksammas

Ingen mer julmat...

Denna rätten heter egentligen grekiskpyttipanna, men det namnet nedvärderar hela rätten. Så jag döpte helt enkelt om den, för det är mycket godare än en pytt
Dinde Lyonnaise

Dinde Lyonnaise

Men jag skulle säga att det känns som en lite finare pytt i panna. Blanda med lite olivolja, salt och nymalen svartpeppar i en ugnsform
Grekisk pytt i panna med kyckling!

Grekisk pytt i panna med kyckling!

Lägg på en stor ugnsform med olivolja, krydda med salt, svertpeppar och oregano. Inte nog med det, den här grekiskapytt i pannan blev en riktig lyckoträff
Grekisk pytt

Grekisk pytt

6-8 klyftor pressad vitlök3 dl olja (ej olivolja)4 msk soja (kinesisk)0,5 msk riven ingefära3 tsk sambal olekSalt och pepparGör så här
Grekisk pytt

Grekisk pytt

Igår åt mamma och pappa middag hos oss, vi bjöd på Grekiskpytt. Grekiskpytt ca 700 g fläskfilé marinad. 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1,5 tsk sambal oelek olivolja potatis morötter zucchini rödlökar paprika körsbärtomater ruccolasallad fetaost svarta oliver salt och peppar Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek