Grekisk topping. Hemgjord pizza kräver lite tid men är väl värt besväret. Lägg den utkavlade degen på en plåt med bakplåtspapper (ännu bättre är det förstås om man har en pizzasten)
En grym middag blev det ikväll och den här grekiskapizzan ala Victorias Provkök var i toppklass. Wow säger jag bara, både F och jag är riktigt imponerade på Fontanas fördiggräddade stenugns pizzabottnar
De absolut godaste är Ruccola, Prosciutto, Rostade pinjenötter och mängder med grekisk olivolja. Att göra egen pizza är riktigt enkelt, för att inte tala om hur barnsligt gott det blir
Bred ut önskad storlek pizzabottnar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ta ut pizzan och toppa med tomatpuré, fetaost, rödlöksringar, svarta oliver, riven ost och grädda ytterligare ca 10 min, Garnera med ruccola
Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten. Pizzabotten. Pizzasås. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul. Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. 30 min Pizzabotten
Grekisk. Pizza behöver inte vara onyttigt – tvärtom. Pizzabotten. Det går lika bra att göra en enda stor pizza som att dela upp smeten på tre-fyra pizzabottnar
Så gjorde jag en "dressing" av pressad citron, kallpressad rapsolja, en skvätt sötsur sås på flaska, grovmalen svartpeppar och lite pulver från "grekisk dressing" (sån som man blandar själv, med olja och vatten)