En indisk gryta med grekisk ost, lagad i ett svenskt kök, hur gott blir det. I det här receptet används en färdig kryddblandning, men det går naturligtvis bra att krydda efter eget tycke och smak istället
valfria torkade örter (jag använde en grekisk blandning). Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna och krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
Ta upp kycklingen och tillsätt kryddblandningen i pannan, låt kryddorna suga åt sig av stekfettet. Strimla kycklingen och häll över kryddblandningen från pannan
Vid två tillfällen har jag försökt laga enligt hans recept, jag har fuskat lite genom att till exempel inte göra min egen kryddblandning och ersätta ghee med smör
Servera med valfri pasta, riven smakrik parmesanost och ev en klick grekisk/turkisk yoghurt. En av mina favoritkryddor från The Spice Tree gav härlig smak, men du kan ta någon annan kryddblandning som du tycker om
Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt. Blanda ihop en kryddblandning på curry, koriander, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och chiliflakes
Som fyllning hade jag köttfärs med tacokrydda (jag köpte kryddblandning den här gången när jag skulle baka så många pajer), coctailtomater, ägg, grädde och ost