Gnid in marinaden i köttet. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja. Trä upp köttet på spetten, gärna dubbla, så är det lättare att vända köttet
Lägg köttet i en lergryta med lock och sila marinaden. Häll 2 dl av marinaden i lergrytan tillsammans med köttet. Efter ca 2-3 timmar är steken färdig, d v s när köttet känns mjukt eller släpper benet om ni använt kött med ben i. 3 dl köttbuljong
Töntigt namn kan jag tycka för vad är det som är så grekiskt. GREKISK PANNA 3-4 port. Putsa köttet, skiva i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i marinad minst 30 minuter gärna några timmar. Låt marinaden rinna av i ett durkslag, lägg sedan köttet i ugnsformen och in i ugnen i ca 10 minuter. GREKISK PANNA 3-4 port 1 fläskfilé 4 stora potatisar
Igår gjorde jag en grekiskköttgryta som jag bloggat om tidigare nämligen Stifado. Använde mig av högrev men tror att grekerna även använder kaninkött för denna grytan