Det var ett tag sedan jag lade upp ett recept men nu är det dags igen. Lagade en paj igår som jag fick inspiration till att laga från ett av kvalavsnitten till årets omgång av Sveriges mästerkock
Det grekiska köket är bland annat känt för deras fantastiska spenat- och fetaostpaj. Det jag hade tänkt att visa idag är dock inte spenat- och fetaostpaj utan det är endast fyllningen för den
Halvera eller skiva tomaterna i kvartar och fördela dem ovanpå dressingen tillsammans med en nypa salt samt de fina små basilikabladen (om du hittar grekisk småbladig basilika är den perfekt, men det går lika bra med vanlig)
- Grekiska spenat- och fetaostpajer. Idag ska jag visa ett grekiskt recept på "τυροκαυτερη" / tirokafteri, som är en stark fetaoströra som serveras som meze eller tillbehör till maten, alkohol eller vid småplock
e augusti så görs det inga undantag, Lammet grillas och serveras med potatis i ugn, grekisk sallad, bröd och sedan diverse smårätter som tzatsiki, fetaost, oliver och
Det har redan kommit upp ett fåtal grekiska recept här på bloggen, och ännu fler ska det bli - framför allt FRÅN Grekland med riktiga, genuina grekiska ingredienser
1. Olja långpannan. 2. Täck långpannan med ett lager deg och pensla på olja. 3. Upprepa två gånger. 4. Krama den tinade spenaten,så att överflödig vätska minimeras
GrekiskFetaostpajUnder många år hade jag en favoriträtt - GrekiskFetaostpaj. Så nu är det med stort nöje jag kan presentera det ABSOLUT GODASTE JAG VET - en vete- och äggfri GrekiskFetaostpaj
Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Förra veckan skaffade jag mej en iPhone, och jag kan inte hålla fingrarna borta från den. Jag laddade ner en applikation från Arla, som var ett litet register med massa recept