Stöt dillfröna i en mortel. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda i den färska dillen. Såsen ska suga upp oljan innan nya droppar hälls i, annars spricker såsen
Hacka dillen och vänd ner. Häll sakta i oljan och rör tills såsen är alldeles blank och jämn. Jag bestämde mig igår för att göra egen gravlaxsås utan socker (förutom sockret som finns i senapen)
hackad dill. Vispa ner oljan i en tunn stråle, vispa rejält hela tiden så att såsen tjocknar. Så här har vi nu Hasses gravade lax ackompanjerad av den godaste gravlaxsås vi vet, Hasses även den, vassegoa
hackad dill. Vispa ner oljan i en tunn stråle, vispa rejält hela tiden så att såsen tjocknar. Så länge jag kan minnas var det far som stod för den gravade laxen och gravlaxsåsen till både jul och påsk, och alla andra gånger däremellan
Blanda alla ingredienser utom oljan och dillen i en skål. Tillsätt till sist dillen. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle, vispa hela tiden
Fördela dillen på laxen och lägg ihop filéerna med köttsidorna mot varandra, tunn del mot tjock. Vispa i oljan först droppvis, sedan i en fin stråle så det inte skär sig