Detta är ju i grund och boten inte så särskilt nyskapande, men det kändes ändå väldigt nytt, och inte minst gott, att toppa gravlaxen med en rejäl klick av denna kalla salladsröra
Gravlax hör väl ändå påsken till. Till laxen gjorde jag en gräddfilssås bestående av 2 dl gräddfil, lite hackad gräslök och hackad dill, rivet citronskal från en halv citron, salt och peppar
Andra bufférätter som gravlax, ägghalvor och prinskorv äter jag hellre till Jul och Påsk. Vitlökssill med Örter 2 inlagda Sillfiléer eller 120 gr avrunnen 1 dl Crème Fraiche ½ dl Majonnäs ½ pressd Citron 2 msk finhackad Gräslök 2 msk finhackad Persilja 2 rivna Vitlöksklyftor Några droppar Worcestersauce Nymald Vitpeppar Rör ihop alla ingredienser till såsen
Hacka eller finklipp dill och gräslök. Efter påskens utsvävningar blev det bl a gravlax över, och den förvandlades till middag till maken och mig några dagar efteråt
Blanda créme fraiche, löjrom, gurka, timjan och gräslök. 1 msk hackad färsk gräslök. Köp benfri laxfilé, med skinnet kvar och använd den jämntjocka mittbiten som ger vackrast skivor