Gravad recept

9 Spara
Påskens gravade laxar

Påskens gravade laxar

Till laxarna hade jag gjort två olika såser, en baserad på gräddfil och en baserad på creme fraiche. Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
34 Spara
Västerbottensruta med lax, räkor och rom

Västerbottensruta med lax, räkor och rom

Garnera med creme fracihe, lax, räkor, rom, rödlök och dill. Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C
8 Spara
Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax1 kg laxfilé (som varit fryst minst 3 dygn)1½ dl strösocker1 dl salt½ dl ingefära, finhackad1 msk vitpeppar, krossad1 knippa dill, grovhackadBlanda socker och salt, gnid in socker-saltblandningen, ingefära och vitpeppar på båda sidor om laxen
4 Spara
Julgravad lax

Julgravad lax

I år har jag gjort gravad lax. Jag brukar mest fira med morsan och hon är inte så förtjust i gravad lax, men i år blir styrkan lite förstärkt så jag tyckte att det kunde vara lite trevligt att göra gravad lax
0 Spara
Dillgravad lax

Dillgravad lax

Hacka dillen och blanda den med socker, salt och vitpeppar. Gnid in laxen i gravningsblandningen. Lägg fisken med skinnsidan uppåt i en form och låt den grava i cirka 3 dagar i kylen
Sökförslag och sidor