Gravad vinäger recept

Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Droppa omväxlande ner vinägern och oljan under tiden du mixar. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. 1 msk rödvinsvinäger
Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. 150 g färska kantareller1 dl vatten¼ dl socker1 msk vitvinsvinäger1 msk ättika2 lagerblad6 svartpepparkorn3 kryddpepparkorn½ liten gul lök, i tunna skivor½ liten morot, i tunna skivorKoka upp vatten, socker, vinäger, ättika och kryddor i en kastrull. 1 msk vitvinsvinäger
Gravat kött

Gravat kött

GRAVAD OXFILÉ. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. GRAVAD OXFILÉ. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Gravad strömming

Gravad strömming

Blanda senap, äggula, vinäger och socker. Ingredienser600 g strömmingsfilé 5 dl vatten 1 dl ättiksprit (12 %) 1 msk salt Senapssås1/2 dl senap 1 st äggula 1 msk rödvinsvinäger 2 tsk strösocker 1 dl rapsolja1/2 dl hackad dill saltVitlökssås1 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 dl hackad dill, persilja och gräslök 1/2 tsk dragon 1 liten pressad vitlöksklyftasalt och nymalen pepparInte ett sillbord utan gravad strömming. 1 msk rödvinsvinäger
Gravad filé m sauce verte

Gravad filé m sauce verte

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. GRAVAD FILÉ. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Jag serverad den gravade filén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Gravad lax med hovmästarsås

Gravad lax med hovmästarsås

Tillsätt senap och vinäger. Skär den gravade laxen i skivor om den inte redan är det. 500 gram gravad lax. 2 msk vinäger, vit
Gravad torsk med picklade tomater

Gravad torsk med picklade tomater

 Koka upp vinäger, socker, salt, vitlök och chilli och slå över tomaterna, låt stå i cirka fyra timmar i rumstemperatur
Att grava lax och blanda gravlaxsås.

Att grava lax och blanda gravlaxsås.

Vi har alltid överlåtit gravningen till gravadlaxfabriken eller till Ankis far som är en fena på det där med att grava lax
Gravad lax och gravlaxsås

Gravad lax och gravlaxsås

Rör samman senap, socker och vinäger i en skål. Så länge jag kan minnas var det far som stod för den gravade laxen och gravlaxsåsen till både jul och påsk, och alla andra gånger däremellan
Gravat viltkött med nobissås

Gravat viltkött med nobissås

12 msk rödvinsvinäger. 1Blanda ner vinägern och vitlöksklyftan mot slutet. 1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur
Gravad lax med hovmästarsås

Gravad lax med hovmästarsås

Förr har jag alltid köpt färdig gravad lax, men så har jag insett hur lätt det är att göra själv. 4 portioner2 msk senap2 msk strösocker2 msk röd- eller vitvinsvinäger 1 dl rapsolja eller annan neutral olja1 krm nymalen vitpeppar 2 krm salt1 msk finhackad dillBlanda senap, socker och vinäger
Gravad strömming med senapssås

Gravad strömming med senapssås

Vispa samman senapssorterna med socker, vinäger och majsolja i en jämn stråle. 1 msk vitvinsvinäger. Dra skinnet av strömmingsfiléerna
Gravad lammytterfilé

Gravad lammytterfilé

Rör i senap och därefter droppvis omväxlande vinäger och olja, kör med elvisp hela tiden. 1 msk vitvinsvinäger. 1 ägg 1 msk vitvinsvinäger
Gravad lax på tre sätt

Gravad lax på tre sätt

Denna har jag gjort av potatis, fetaost och en dressing gjord på dijonsenap, vinäger, olivolja och peppar
Gravad lax med hovmästarsås

Gravad lax med hovmästarsås

Blanda senap, vinäger och socker i en skål. 1 msk vitvinsvinäger. Ta bort alla ben från fisken. Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den
Gravad lax med vattenmelon och fetaost

Gravad lax med vattenmelon och fetaost

Blanda alla grönsakerna med cashewnötter, vinäger och olivola. 1 msk rödvinsvinäger. Gnid in laxen med salt, socker och peppar