Droppa omväxlande ner vinägern och oljan under tiden du mixar. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. 1 msk rödvinsvinäger
Receptet var på gravad hjort. 150 g färska kantareller1 dl vatten¼ dl socker1 msk vitvinsvinäger1 msk ättika2 lagerblad6 svartpepparkorn3 kryddpepparkorn½ liten gul lök, i tunna skivor½ liten morot, i tunna skivorKoka upp vatten, socker, vinäger, ättika och kryddor i en kastrull. 1 msk vitvinsvinäger
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. GRAVAD FILÉ. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Jag serverad den gravade filén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Rör samman senap, socker och vinäger i en skål. Så länge jag kan minnas var det far som stod för den gravade laxen och gravlaxsåsen till både jul och påsk, och alla andra gånger däremellan
Förr har jag alltid köpt färdig gravad lax, men så har jag insett hur lätt det är att göra själv. 4 portioner2 msk senap2 msk strösocker2 msk röd- eller vitvinsvinäger 1 dl rapsolja eller annan neutral olja1 krm nymalen vitpeppar 2 krm salt1 msk finhackad dillBlanda senap, socker och vinäger