Gravad smör recept

Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

smör att steka i. Smör. Stek hjorten i het panna i smör i någon minut. Lägg i några enbär och en kvist rosmarin i smöret när du steker
Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

500 g laxfilé med skinn 2 dl strösocker 1 dl salt 5 vitpepparkorn 8 enbär, smulade mellan fingrarna 1 citron, finrivet skal ev 2 msk gin 1 knippe dill 800 g färskpotatis, tvättad och skivad i 0,5 cm tunna skivor 200 g smör 6 dl vatten 2 silverlökar, skivade 2 citroner, saft och finrivet skal 125 g salladslök, fint skivad 0,5 knippe dill, grovt skuren salt 3 dl gräddfil 2 msk dijonsenap 1 tsk hel kummin, stött 0,5 knippe dill, grovt skuren 1 kruka gräslök, finskuren salt
Gravad lax med stuvad potatis och syrad rödlökGravad lax som blir underbart len. Laxen ska gravas ett dygn, så här krävs lite planering! Njut med stuvad potatis.

Gravad lax med stuvad potatis och syrad rödlökGravad lax som blir underbart len. Laxen ska gravas ett dygn, så här krävs lite planering! Njut med stuvad potatis.

Smält smöret i en kastrull. smör. 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Gravad lax & dillstuvad potatis

Gravad lax & dillstuvad potatis

Smält smöret i en gryta. Svaret blev len, gravad lax från matbutiken och stuvad potatis med hög dillsmak och ett litet, litet vitpepparsting
Gravad röding med kall sås, kornbröd och dillsmör

Gravad röding med kall sås, kornbröd och dillsmör

1Till servering kornbröd smör, smaksatt med färsk dill. Fisk400 g röding (gärna stjärtbit) 2 tsk salt 2 tsk strösocker vitpeppar, nymalen 2 msk färsk dill 1 limefrukt, saft och rivet skal
Gravad lax och stuvad potatis

Gravad lax och stuvad potatis

gravad lax med dillstuvad potatis, grönsaker och knäckebröd med smör. Åt även en skiva knäckebröd med smör till
Gravad och halstrad skreitorsk

Gravad och halstrad skreitorsk

torskben 1,5 l vatten 2 gula lökar vitpeppar lagerblad 3 dl vitt vin 2 dl grädde citron vitlök maizenaredning 2 msk smör 600 g skreitorsk 1 msk strösocker 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, grovkrossad 9 potatis Amandine 0,5 savoykål 2 dl olja (till fritering) 1 msk olivolja 1 msk dijonsenap, utrörd i 1 msk olivolja (grov) 1 knippe persilja (stort) 2 ägg, kokta 1 färsk pepparrot (liten)
Gravad lax med spenat och örtcrèmesås

Gravad lax med spenat och örtcrèmesås

Fräs smör och mjöl i en kastrull. 1 msk smör. Tina spenaten enligt förpackningens anvisningar. Skala och tärna moroten till såsen fint