Här kommer den gravadesiken. Som gravad är den en delikatess, florstunt skivad på en skiva äkta rågsurdegsbröd i sällskap med fint hackad rödlök och smetana eller en hemmajord dillmajonäs
Lägg den gravadesiken ovanpå avokadon och bred sedan ut philadelphiaosten över siken, sen rom ovanpå det och så strör man ut rödlöken över alltihop och kryddar med lite med några drag på pepparkvarnen och dill efter behag
Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Alla andra fiskarter är undantag som oregelbundet och oförhappandes råkar finnas till hands just den dagen då du inte är ute efter den rosa jätten, utan kanske hade föredragit en gös, en sik eller en hälleflundra
Rökt sikröra med kaviar och pestogravadsik och en tomat salladSmaker från Aketun, Telemark. Jag har valt att ställa några tomatskivor under tillsammans med små spröda lättkokta gröna sparrisknoppar, den rökta och gravade fisken jag sparat för dekoration är spridd runt tallriken tillsammans med en del nordisk pesto
Gravadsik serverad med rågbrödskrutonger, sikrom, rödlök och smetana. Den här hösten har fört med sej ett par trevliga ‘traditioner’ med Baltic-tjejerna