Gravad rosépeppar recept

Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. ½ msk krossad rosépeppar. 500 g innanlår (skuren i smalare bitar på längden) eller filé av hjort eller älg1 ½ msk salt1 ½ msk socker½ msk krossad svartpeppar½ msk krossad rosépeppar (hade Milia i när jag vände ryggen till
Gravad lax

Gravad lax

Gravad lax är en självklarhet på julbordet. Du gör den lätt och den är så mycket godare än de färdiggravade skivor som ligger i kyldisken
Gravad lax smaksättningar

Gravad lax smaksättningar

Observar dock att snabbgravad lax måste ätas upp direkt. det är att betrakta som sashami och får inte längre hållbarhet som "lång"gravad lax
Gravad lammytterfilé

Gravad lammytterfilé

Till servering, tag upp köttet och låt det halvtina, skär mycket tunna skivor och fördela på fat, garnera med grönt och rosépeppar
Gravad lax med hovmästarsås

Gravad lax med hovmästarsås

Blanda salt, socker, vit- och svartpeppar, rosépeppar och dill och gnid in fisken med detta. 2 tsk stött rosépeppar
Rosmarin gravad laxfilé

Rosmarin gravad laxfilé

Gravad fisk i alla former är lite av en favorit, en av de gravade laxarna som ofta dyker upp på vårt bord till jul och påsk är en rosmarin gravad lax
Laxpaté  med rosépeppar

Laxpaté med rosépeppar

Servera med samma tillbehör som till den gravade salmalaxen, till höger. Lägg på den kallrökta laxen och krydda med rosépeppar
Halstrad lax med dillstuvad potatis

Halstrad lax med dillstuvad potatis

1 msk lätt krossad rosépeppar. Gör så här. Filéa laxbiten och ta bort alla ben eller halvera laxfilén. Blanda samman salt, socker, peppar och dill
Chiligravad lax

Chiligravad lax

Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat. Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl
Hummer & peppargravad lax

Hummer & peppargravad lax

5 tsk rosépeppar. 600 g laxfilé. 11. 5 tsk rosépeppar. 5 tsk svartpeppar. 13 msk strösocker. 12 msk salt
Hemgravad lax med hovmästarsås

Hemgravad lax med hovmästarsås

Blanda salt, socker, vitpeppar, rosépeppar och dill. 2 tsk rosépeppar. Ta bort alla ben från fisken. Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den
En delikatess från Öster

En delikatess från Öster

Här kommer den gravade siken. Vill man så gör som den fryntlige åländske kocken Michael Söderlund,  lägger till lite rosépeppar och citronskal i  blandningen
Jag bokmärker recepten åt er

Jag bokmärker recepten åt er

Eftersom jag tycker rosépeppar är så gott ihop med lax så ville jag krydda den gravade laxen med just detta, men så hade jag sett fin rödbetsgravad lax och då blev det en kombination av dessa två
Veckoplanering

Veckoplanering

Krydda med salt och rosépeppar. 100 g gravad lax. 2 tsk krossad rosépeppar. 100 g gravad lax. 2 tsk krossad rosépeppar