Gravad makrill recept

1 Spara
Vardagssilver

Vardagssilver

Vi som håller till på baksidan av Sverige och köper makrill som transporterats hit får visserligen i oss de goda fetterna
0 Spara
Bönbonanza!

Bönbonanza!

smörgås med gravad lax, pocherat ägg och senapskräm. smörrebröd med rökt makrill rödbetor och pepparrotskräm
0 Spara
Ännu mera sommarspaghetti!

Ännu mera sommarspaghetti!

Och lax är som ni säkert redan vet ett jättebra sätt att få i sig den livsviktiga fettsyran omega-3 på då omega- 3 fett finns särskilt mycket av i fet fisk som lax, sill och makrill. 150 g gravad eller kallrökt lax i skivor. 150 g gravad eller kallrökt lax i skivor
2 Spara

Gravad röding

Rensa fisken. ta bort huvud och ben. Torka den med hushållspapper. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in fisken med cirka en tredjedel av blandningen
0 Spara

Gravad torsk

Färdiggravad fisk kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka. Tunna torskfiléer är färdiggravade efter ett dygn, tjockare filéer (ca 3 cm hoplagda) efter 11/2 dygn
0 Spara

Julbord på restaurang södra vattentornet

Sill och strömming i många variationer, gravad lax, kallrökt lax, varmrökt lax, inkokt lax, chililax, rökt makrill, julskinka, basturökt skinka, lufttorkad skinka, syltor, pastejer, korvar och salami av olika slag, lamm, rostbiff
Sökförslag och sidor