Gravad lök recept

Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Skala och skiva löken i tunna skivor.  Fritera lökringarna i några sekunder tills de får färg. 1 bananschalottenlök (från Hököpinge). 1 vitlöksklyfta. 2 stora bananschalottenlökar. 1 bananschalottenlök (från Hököpinge). 1 vitlöksklyfta. 2 stora bananschalottenlökar
Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. Lägg i kantarellerna tillsammans med lökringar och morotsslantar. ½ liten gul lök, i tunna skivor
Gravat kött

Gravat kött

GRAVAD OXFILÉ. Skala och riv lökarna grovt. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

Skala och riv lökarna grovt. GRAVAD OXFILÉ. Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Gravad filé m sauce verte

Gravad filé m sauce verte

Skala och riv lökarna grovt. GRAVAD FILÉ. Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan. Jag serverad den gravade filén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Gravad lax med stuvad potatis och syrad rödlökGravad lax som blir underbart len. Laxen ska gravas ett dygn, så här krävs lite planering! Njut med stuvad potatis.

Gravad lax med stuvad potatis och syrad rödlökGravad lax som blir underbart len. Laxen ska gravas ett dygn, så här krävs lite planering! Njut med stuvad potatis.

Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i rödlöken. Servera med potatis och lök. rödlökar. 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Gravad laxtartar

Gravad laxtartar

Skär laxen i tärningar och hacka löken fint. 200 g gravad lax. 25 st rödlök. Blanda med dill, senap, crème fraiche och pepparrot
Gravad och halstrad skreitorsk

Gravad och halstrad skreitorsk

torskben 1,5 l vatten 2 gula lökar vitpeppar lagerblad 3 dl vitt vin 2 dl grädde citron vitlök maizenaredning 2 msk smör 600 g skreitorsk 1 msk strösocker 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, grovkrossad 9 potatis Amandine 0,5 savoykål 2 dl olja (till fritering) 1 msk olivolja 1 msk dijonsenap, utrörd i 1 msk olivolja (grov) 1 knippe persilja (stort) 2 ägg, kokta 1 färsk pepparrot (liten)
Gravad lax med lättsyltade grönsaker

Gravad lax med lättsyltade grönsaker

Skär bönorna i stavar och behåll löken hel. Gravad lax. sommarlökar. Tillsätt fänkålen först, den hela löken 2 minuter senare och 2 minuter efter det tillsätts gurkan och bönorna
Lasagne med gravad lax

Lasagne med gravad lax

Lök/spenathack. Nu när julen är över hade vi gravad lax kvar i kylen. Börja med att skiva all lök i tunna skivor