Skala och skiva löken i tunna skivor. Fritera lökringarna i några sekunder tills de får färg. 1 bananschalottenlök (från Hököpinge). 1 vitlöksklyfta. 2 stora bananschalottenlökar. 1 bananschalottenlök (från Hököpinge). 1 vitlöksklyfta. 2 stora bananschalottenlökar
Skala och riv lökarna grovt. GRAVAD OXFILÉ. Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Skala och riv lökarna grovt. GRAVAD FILÉ. Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan. Jag serverad den gravade filén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i rödlöken. Servera med potatis och lök. rödlökar. 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Kasta ner de hackade lökarna och stek mjuka i smör. En rätt som jag minns att jag fick serverad när jag fortfarande trodde att jag skulle bli något, var en lättstekt gravad lax med stuvad potatis
Skär bönorna i stavar och behåll löken hel. Gravad lax. sommarlökar. Tillsätt fänkålen först, den hela löken 2 minuter senare och 2 minuter efter det tillsätts gurkan och bönorna