Gravad creme recept

Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche

Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche

Lägg på den gravade fisken. 200 g gravad röding, i skivor (eller lax). 200 g gravad röding, i skivor (eller lax) 4 mandelpotatisar 50 g löjrom 1 dl crème fraîche 2 msk smör 1 knippe dill 2 msk gräslök, fint hackad 1 rödlök, fint skivad 1 skiva knäckebröd
Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Jag gjorde en enkel pepparrotssås med creme fraish och riven pepparrot. Köttet gravas naturligtvis lite, "utifrån och in" så efter ett tag är mitten röd och utsidan gravad och lite gråare
Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. Men nu rekommenderades det i receptet picklade grönsaker till, men jag provade istället att göra syltade kantareller som fick sällskap av parmesan- och fröpanerad squash och en ädelostcreme
Påskens gravade laxar

Påskens gravade laxar

Till laxarna hade jag gjort två olika såser, en baserad på gräddfil och en baserad på creme fraiche. Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Inbakad gravad lax med sherrysås

Inbakad gravad lax med sherrysås

Tina degplattorna och lägg dem lite omlott till en rektangel kaka. Kavla ut dem till en stor platta, ca 30x40 cm
Gravad laxtartar

Gravad laxtartar

200 g gravad lax. Skär laxen i tärningar och hacka löken fint. Blanda med dill, senap, crème fraiche och pepparrot
Inbakad gravad lax med örtsås

Inbakad gravad lax med örtsås

500 g gravad lax. Tina spenaten och krama ut det mesta av vätskan. Hacka spenaten grovt och krydda den med salt och peppar
Gravad lax med dansk hovmästarsås

Gravad lax med dansk hovmästarsås

Dra bort alla små ben ur laxen med en tång. Blanda socker, salt och vitpeppar till gravningen. Lägg laxen på ett fat och knid in gravningen
Gravad vitlöksströmming

Gravad vitlöksströmming

½ dl Creme Fraiche. Blanda lagen låt strömmingarna ligga i lagen 4-6 timmar. Drag av skinnet från fisken
Gravad lax med äpple

Gravad lax med äpple

6 skiva gravad lax. Snurra ihop laxskivorna och ställ på 6 tallrikar. Skala och hacka äpplet fint. Blanda äpple, pepparrot, citronskal och olja och fördela på laxen
Gravad laxpasta

Gravad laxpasta

200 g gravad lax. Koka pastan. Skär laxen i tärningar. Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull
Gravad salmalax med två såser

Gravad salmalax med två såser

Gravad salmalax Gnid in laxfiléerna först med socker och sedan med salt. Låt ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter