Gravad ägg recept

63 ägg med treveckors gravad äggula

63 ägg med treveckors gravad äggula

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Sommarsallad med gravad lax och ägg

Sommarsallad med gravad lax och ägg

Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Cheesecake med ägg och gravad lax

Cheesecake med ägg och gravad lax

Skala och hacka äggen. Vänd ner äggen och smaka av med salt. Garnera med laxrosor, äggklyftor, citronklyftor, dill och gräslök
Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Skrapa ur ägget med en sked. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. 1 ägg
Gravad lax

Gravad lax

Lägg ihop laxfiléerna med köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax
Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. Jag har inte testat att lägga in kantareller av två anledningar. Först och främst för jag brukar inte hitta så stora mängder gula kantareller och dels för att jag misstänkte att det skulle vara synd att förstöra deras smak med en ättiksinläggning
Löjromsfyllda ägg

Löjromsfyllda ägg

Det blev kvar lite kräm som jag använde till gravad lax dagen efter och det var också riktigt gott. Till påskbordet hade jag gjort en krämig löjromsröra som jag fyllde ägghalvor med
Inbakad gravad lax med sherrysås

Inbakad gravad lax med sherrysås

Tina degplattorna och lägg dem lite omlott till en rektangel kaka. Blanda samman senapen med äggula, dill och gräslök
Inbakad gravad lax med örtsås

Inbakad gravad lax med örtsås

Vispa upp ägget och pensla degkanterna med det. Lägg laxskivorna ovanpå spenaten och droppa över pressad citron
Gravat viltkött med nobissås

Gravat viltkött med nobissås

Lägg det putsade köttet och kryddblandningen i en rymlig plastpåse. 12 st ägg. 1Lägg påsen i en skål i kylen 1½ -2 dygn. 1Läggäggen i kokande vatten och koka i exakt 3 min. 1Gröp ur äggen och lägg i matberedare
Gravad lammytterfilé

Gravad lammytterfilé

Blanda socker, salt, peppar , timjan och rosmarin, gnid in köttet och lägg i dubbla plastpåsar. Tag upp köttet och torka av det, lägg i ny fryspåse och frys in över natten eller längre
Gravad lax och stuvad potatis

Gravad lax och stuvad potatis

gravad lax med kokt ägg, grönsaker av olika slag och avokado. Vi hade en del gravad lax i frysen, kvar från julobordet
Gravad och halstrad skreitorsk

Gravad och halstrad skreitorsk

torskben 1,5 l vatten 2 gula lökar vitpeppar lagerblad 3 dl vitt vin 2 dl grädde citron vitlök maizenaredning 2 msk smör 600 g skreitorsk 1 msk strösocker 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, grovkrossad 9 potatis Amandine 0,5 savoykål 2 dl olja (till fritering) 1 msk olivolja 1 msk dijonsenap, utrörd i 1 msk olivolja (grov) 1 knippe persilja (stort) 2 ägg, kokta 1 färsk pepparrot (liten)
Ägg i cocotte

Ägg i cocotte

Servera äggen naturella eller med gravad lax, gåsleverpastej, hackad rödlök eller tryffelsås. Knäck i ett ägg i varje form
Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill