Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Skrapa ur ägget med en sked. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. 1 ägg
Receptet var på gravad hjort. Jag har inte testat att lägga in kantareller av två anledningar. Först och främst för jag brukar inte hitta så stora mängder gula kantareller och dels för att jag misstänkte att det skulle vara synd att förstöra deras smak med en ättiksinläggning
Det blev kvar lite kräm som jag använde till gravad lax dagen efter och det var också riktigt gott. Till påskbordet hade jag gjort en krämig löjromsröra som jag fyllde ägghalvor med
Lägg det putsade köttet och kryddblandningen i en rymlig plastpåse. 12 st ägg. 1Lägg påsen i en skål i kylen 1½ -2 dygn. 1Läggäggen i kokande vatten och koka i exakt 3 min. 1Gröp ur äggen och lägg i matberedare
Blanda socker, salt, peppar , timjan och rosmarin, gnid in köttet och lägg i dubbla plastpåsar. Tag upp köttet och torka av det, lägg i ny fryspåse och frys in över natten eller längre
Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill