nu sänker du värmen och tillsätter fisken, mussorna och de strimlade rotfrukterna. Firade Valborg med lite god mat, en meny som blev lite improviserad som alltid men det blev tre rätter
Inhandlar bygdens bästa entrecote på Konsum i Dalsjöfors samt ett gäng rotfrukter. Blanda rotfrukterna tillsamman med lök, vitlök och ost i en bunke, salta och peppra och rör om
Fräs alla rotfrukterna och löken i lite matfett. Lägg köttet i en rad ovanpå rotfrukterna. Skala potatis, morötter, rotselleri palsternacka, majrova och lök
Bred stuvningen över rotfrukterna och gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Skala och skiva kålrabbi och palsternackor och förväll i lättsaltat vatten, 3 minuter
Ugnsstekta rotfrukter. Smaksätt rotfrukterna med salt, vitpeppar, balsamvinäger och honung. (vänd lite på rotfrukterna under tiden) tills rotfrukterna har fått en fin färg
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Tillsätt de frysta grönsakerna och låt koka upp. Sjud soppan i 5–6 minuter och tillsätt skivad purjolök på slutet