Gratinerade musslor recept

12 Spara
Tapasmiddag

Tapasmiddag

Igår skrev jag om mattrender och att äta tapas är väl just en sådan. Jag gillar alla former av middagar som man tar god tid på sig att äta och gärna med flera rätter (=mer gott att äta)
9 Spara
Rent frosseri och total lycka

Rent frosseri och total lycka

Igår ägnade vi oss åt rent frosseri fast ändå inte av den osunda sorten om jag får säga det själv. ) att vi inte skulle bli mätta på skaldjuren hade fixat lite olika tillbehör så som bland annat en Västerbottenostpaj vilket alltid är gott till skaldjur, den går att grädda som småpajer eller en stor som även kan delas i bitar och serveras som snittar om man så vill
6 Spara
Fiskarfruns favorit

Fiskarfruns favorit

Låt musslorna rinna av. Fördela musslorna på smörgåsarna och strö över riven ost. 1 burk musslor. Hacka ansjovisfiléerna
3 Spara
Veckans extraprisvara - blåmusslor

Veckans extraprisvara - blåmusslor

Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
2 Spara
Hjortnäslåda

Hjortnäslåda

Strö över de väl avrunna musslorna eller den rensade krabban. Ännu godare blir det om du tar både musslor och krabba
1 Spara
Kött när det är som bäst!

Kött när det är som bäst!

Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
1 Spara
Matresan del 1

Matresan del 1

Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerade musslorna var. Smör blandat med finhackad vitlök, dill och lite salladslök som musslorna toppas med
1 Spara
Musselmackor

Musselmackor

Ta kastrullen från plattan och rör i musslorna. Det ska inte koka sen musslorna kommit i. musslor. Smält margarínet i en kastrull och rör i vetemjölet
0 Spara
Tjejtrippen

Tjejtrippen

Till förrätt tog gratinerade gröna musslor med provencalesmör och örtsallad. Jaha, då var jag tillbaka i ett Kalmar som inte visar sig från sin bästa sida alls idag
0 Spara
Musselrätt

Musselrätt

– Häll bort spadet från musslorna och lägg dem sedan i botten på en eldsfast form. 3 burk musslor á 225 g. 3 burk musslor á 225 g
Sökförslag och sidor