Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på. Först så tror jag att många har en felaktig uppfattning om att musslor är krångliga
Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Eller gratinerade. ½ tsk torkad timjan. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerademusslorna var. Smör blandat med finhackad vitlök, dill och lite salladslök som musslorna toppas med
timjan, salt och peppar. Borsta och skölj musslorna. Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet
Lägg i musslorna i det kokande vattnet och låt koka några minuter. Sigrid, 2 år, åt bara det vitlöksgratinerade brödet medan Arvid, 4 år, åt allt utom ostronen med god aptit. Smörfisk, 4 port4 skivor smörfisk1 dl rapsolja1 msk timjan1 msk basilikasaften från en citronBlanda samman marinaden i en plastpåse och låt fisken ligga och dra i detta under 30 min. Gratinerademusslor, 4 port2 nätpåsar färska blåmusslor100 g smör, rumsvarmt1 kruka basilika1 kruka persilja4 vitlöksklyftorsalt och svarpeppar efter smakströbrödSkölj och kolla musslorna noga, alla musslor som inte stänger sig då Du knackar lätt på dem, slänger Du. Gratinerademusslor, 4 port. 2 nätpåsar färska blåmusslor