Gratinerade musslor timjan recept

Kärleksfulla tapas!

Kärleksfulla tapas!

Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Blåmusslor i tomatsås

Blåmusslor i tomatsås

Eller gratinerade. ½ tsk torkad timjan. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor

Matresan del 1

Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerademusslorna var. Smör blandat med finhackad vitlök, dill och lite salladslök som musslorna toppas med
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Till förrätt ville jag bjuda på musslor, men inte vinkokta som vi brukar äta utan en variant som egentligen görs med äppelcider
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet

Gratinerade musslor

Koka upp vinet med lök och timjan i en kastrull och lägg i musslorna. Borsta musslorna under rinnande vatten

Gratinerade musslor 25-30 st

Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet

Gratinerade musslor 75-90 st

Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet
Fisksoppa med saffran & gratinerade musslor

Fisksoppa med saffran & gratinerade musslor

timjan, salt och peppar. Borsta och skölj musslorna. Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet

Havets läckerheter x 3; ostron, gratinerade musslor och smörfisk

Lägg i musslorna i det kokande vattnet och låt koka några minuter. Sigrid, 2 år, åt bara det vitlöksgratinerade brödet medan Arvid, 4 år, åt allt utom ostronen med god aptit. Smörfisk, 4 port4 skivor smörfisk1 dl rapsolja1 msk timjan1 msk basilikasaften från en citronBlanda samman marinaden i en plastpåse och låt fisken ligga och dra i detta under 30 min. Gratinerademusslor, 4 port2 nätpåsar färska blåmusslor100 g smör, rumsvarmt1 kruka basilika1 kruka persilja4 vitlöksklyftorsalt och svarpeppar efter smakströbrödSkölj och kolla musslorna noga, alla musslor som inte stänger sig då Du knackar lätt på dem, slänger Du. Gratinerademusslor, 4 port. 2 nätpåsar färska blåmusslor