Gratinerade musslor olivolja recept

Gratinerade musslor med vitlök och parmesanost

Gratinerade musslor med vitlök och parmesanost

Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Gratinerademusslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
gratinerade musslor

gratinerade musslor

Gratineradeblåmusslor. Ofta undrar jag varför man inte kan köpa blåmusslor i lösvikt, måste ju alltid köpa ett kilo
Gratinerade grönmusslor

Gratinerade grönmusslor

Strö pankoblandningen över musslorna och ringla över olivoljan. Blanda i en annan skål olivolja, chili, pressad vitlök, citronsaft och salt
Focaccia och musslor

Focaccia och musslor

Chili och citrongräsgratinerademusslor. ½ dl olivolja. I dag serverar köket ett gott bröd som ni kan variera med olika sorters toppingar och till det blir det musslor som gratinerats med ett gott smör, hur gott som helst ska ni tro
Tapasmiddag

Tapasmiddag

Vitlöksgratineradeblåmusslor (beräkna hur många skal det ska vara/pers. Blanda smöret med kryddorna och fördela över musslorna
God kväll

God kväll

Plocka upp musslorna och låt vinet fortsatt stå och koka utan lock så det reduceras till minst hälften
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

ringlade lite olivolja över, strödde en nypa grovt chillisalt och en smula vitlökspulver över, gratinerade i ugn, enligt anvisningar på paketen
Kärleksfulla tapas!

Kärleksfulla tapas!

De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Blåmusslor i tomatsås

Blåmusslor i tomatsås

Eller gratinerade. Värm upp olivoljan i en stor kastrul. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Bouillabaisse på mitt vis

Bouillabaisse på mitt vis

Knacka på skalet på öppna musslor. Drissla över lite olivolja och strö över lite salt och peppar. 1½ kg blåmusslor. Skrubba och skölj 1½ kg blåmusslor. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Gör plats för fisken genom att fösa musslorna lite åt sidan och lägg försiktigt ner 200 g sejfilé och 200 g laxfilé. 1½ kg blåmusslor
Kött när det är som bäst!

Kött när det är som bäst!

Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. olivolja