Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Gratinerademusslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
olivoljan, löken, vitlöken, fänkålensfröna, moroten, rotsellerin och räkskalen. Vill du som jag göra allt från grunden så börja med fiskraguns fond, gå sedan på bruléen och avsluta med musslorna
De gröna musslorna toppas med parmesan och gratinerades sedan ugn. Vi lagade ju skaldjurspaella till nyår och hade därför en massa musslor över i frysen
Chili och citrongräsgratinerademusslor. ½ dl olivolja. I dag serverar köket ett gott bröd som ni kan variera med olika sorters toppingar och till det blir det musslor som gratinerats med ett gott smör, hur gott som helst ska ni tro
Eller gratinerade. Värm upp olivoljan i en stor kastrul. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Knacka på skalet på öppna musslor. Drissla över lite olivolja och strö över lite salt och peppar. 1½ kg blåmusslor. Skrubba och skölj 1½ kg blåmusslor. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Gör plats för fisken genom att fösa musslorna lite åt sidan och lägg försiktigt ner 200 g sejfilé och 200 g laxfilé. 1½ kg blåmusslor