Lite tacochips, lite isbergssallad och bönor. Tillsätt bönor och tacosås. 400 g nötfärs1 gul lök1 burk tacosås (à 400 g)1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g)1,5 dl riven ostsalt1/2 påse tacochips (à ca 100 g)2 dl gräddfilisbergssallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. 1 burk vita bönor i tomatsås
Vi åt den här gratinerade auberginen en helgkväll för några veckor sedan. Vad får man om man tar en italiensk bruschetta men byter ut brödet mot aubergine, toppar med bönor, svamp och tomat – och sedan gratinerar den i ugnen
Skulle du ha en hustru som inte heller är så finkänslig, så kan du testa gratinerade parmesan-flarn. I den här tabboulehn fick även lite svarta bönor följa med
Vi har fått en massa squash i år på bara tre plantor. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Servera med kokta gröna bönor, som frästs i lite olja. 1 dl sojabönor, kokta. 1 dl sojabönor, kokta. Mat- och receptinspiration kan man få från många håll
Tillsätt alla bönor och sjuda återigen upp allt, denna gång mycket varsamt. 6st Hela färska paprikor3msk Olivolja500g-750g Nötfärs2msk Tomatpuré1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, finhackad2dl Rött vin370g Krossade tomater med chili (dubbla mängden om du använder 750g Nötfärs)10st Cocktailtomater400g Cannelibönor200g Röda bönor10st Inlagda paprikabitar2st Ölkorvar, jalapeno och vitlök, fint skivad1msk Koriander1msk Spiskummin1msk Chilipeppar1msk Paprika2msk Smoked liquid2msk Kalvfond, flytande koncentrerad2msk ChilisåsNågra droppar TabascoHavssalt4-6dl Färdigkokt ris8msk VästerbottenostGott till
Skölj den vita bönorna och låt rinna av. Ta ut formen och häll över de vita bönorna. Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor4-6 portioner500 g köttfärs1 burk stora vita bönor400 g aubergine100 g zucchini4 st tomater½ dl tomatpuré½ dl chilisås1 gul lök½ vitlök solotimjanfärsk basilikasalt och pepparolivolja100 g riven ostSätt ugnen på 225 grader
Koka riset och låt svalna lite och blanda med bönorna och grönsakerna. Valfria bönor. Koka riset och låt svalna lite och blanda med bönorna och grönsakerna
Svarta bönor och butternut är en favoritkombination hemma hos oss som det är och mexikanskt är aldrig fel, så det är inte undra på att denna rätt gick hem hos alla