1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull i smör och/eller olja på ganska låg temperatur, tills löken är glansig men inte fått färg
MEN gud vilken GOOOD suppe. Hämtat ur ica buffés ”billigt”. I receptet står det att man ska ha ica´s frysta vitlöksbaguetter, men jag tog min goda franska som jag hade vitlökssmör på istället
Dessa små raringar är supergoda till vilken tomatsoppa som helst med. Gratinerade blåmusslor. Ofta undrar jag varför man inte kan köpa blåmusslor i lösvikt, måste ju alltid köpa ett kilo
Det är nästan så man känner sig som en fransk bonde som har sparkat av sig stövlarna i hallen, gått in i bondköket och ska sätta skeden i den gratinerade soppan
Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnsfast form. Bra att tänka på är att krydda på både kyckling och squash ordentligt och att välja en tomatsoppa med mycket goda smaker
Lasagne är en favorit hos mig gillar att testa lite olika varianter och när jag såg att Mat och annat gott hade gjort en lasagne med tomatsoppa, kyckling och squash
Tomatsoppan ger mycket smak så se till att välja en god sådan. Lägg lite tomatsoppa i botten på en form och varva sen lasagneplattor, kyckling, squash, mjölk och tomatsoppa
Gratinerad tortellini med spenat och skinka (länk). Färdig kall tomatsoppa från Kelda som serveras med krutonger och grönsaker (förslag på grönskaker att hacka