I Matplatsens recept använder Victoria färdig tomat- och bechamelsås, men jag föredrar att göra egen, det blir helt enkelt godast så, så nedan följer instruktioner för det med
Häll det över skinkan och lägg på skivade tomater, riven ost och basilika. Koka ihop alla ingredienser till en stuvning, allt utom ost, tomat och basilika
Blanda potatisinkråmet med fetaosten, de soltorkade tomaterna, skinkan/baconen och salt och peppar. Hacka de soltorkade tomaterna och gör kuber av fetaosten
Riven färsk chili*, salt men inte för mycket då skinkan ger sälta, färsk timjan & rosmarin. När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg
Häll det över skinkan och lägg på skivade tomater, riven ost och basilika. Koka ihop alla ingredienser till en stuvning, allt utom ost, tomat och basilika
Skiva tomaterna och stek dem, skiva även skinkan i små bitar och stek den. Lägg nu i en smord ugnsfast form tomater, fläskfilé, skinka och champinjoner
Några soltorkade tomater hade vi tyvärr inte hemma utan tog vanliga körsbärtomater i stället. Lite synd för jag älskar verkligen soltorkade tomater och det hade gett en extra smakdimension, men gratängen blev jättegod ändå
Tomatsås. Skär skinka, paprika och svamp i bitar. Koka ihop tomatsåsen och låt den puttra minst 15 min. 2-3 hg skinka. 400 g krossade tomater. 1-2 msk tomatpuré