Fortsätt med polentakakan, koka upp vatten med salt och tillsätt polentan under omröring. Pensla din form med olja, lägg i en del av polentakakan och pensla även den med lite olivolja
Koka upp mjölk och vispa ner polentagrynen. Låt polentan svälla på svag värme under omrörning i ca 5 minuter. Bred ut polentagröten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 30 cm. 1 dl polenta
Till grytan åt vi gratineradPolenta, kanske inte så botswanskt det heller. Ibland blir man bara väldigt trött på kött och korv, potatis och torsk – och alla annan mat som inte kommer närmare kryddornas himmel än ett par varv med vitpepparkvarnen
Jag har aldrig kokat polenta. Jag har ätit polenta pâ restaurang och tyckt det varit väldigt gott, sâ för nâgon mânad sen köpte jag polenta och hade som projekt att laga den men den har liksom blivit att stâ i ett hörn i skâpet, bortglömt
- Gratinerade polkabetor på polentabädd. Polenta är något vi alltid ätit hemma, men när jag berättade om det för mina vänner när jag var liten förstod ingen vad det var
Polenta är ett grovt malet majsmjöl som i konsistensen påminner om mannagryn. Polenta är helt enkelt ett spännande alternativ till potatis, ris eller pasta
Det här är sånt som hungriga magar drömmer om. Calle åt något liknande i en rifugio i Alperna en gång efter en halv dags vandring och det glömmer han aldrig
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Sen så är polenta något så otroligt gott och smart som grund. Fyra portioner majspolenta. Koka polentan i buljong enligt anvisning på paketet och bred ut på en plåt i en kvadrat för att svalna
Rör ner polentagrynen lite i taget. Färdigkokt polenta ska ha en konsistents som fluffig gröt. Blanda noga och häll hälften av polentan på den ena halvan av en smord ugnsplåt eller på ett annat plant smort underlag och den andra hälften av polentasmeten bredvid
Rör ner polentagrynen lite i taget. Färdigkokt polenta ska ha en konsistens som fluffig gröt. Blanda noga och häll hälften av polentan på den ena halvan av en smord ugnsplåt eller på ett annat plant smort underlag och den andra hälften av polentasmeten bredvid