Tomatsåsen går naturligtvis att äta som sås till pasta eller bara doppa lite bröd i den. Lite mozzarella och basilika på toppen och sedan gratinerades bröden en stund tills osten hade smält
Tomatsåsen som blev över fryser jag in och den får bli ett tillbehör till pasta framöver. Dagens lunch blev gratinerad zucchini med tomatsås, champinjoner och mozzarella
Passar som förrätt eller som hel måltid med lite pasta till exempel. Långa skivor av mozzarella lindas med prosciuotto, läggs ovanpå sparris i en ugnsform tillsammans med lite tomater
Gratineradpasta med champinjoner, tomatsås och mozzarella. Den här pastagratängen med champinjoner, tomatsås och mozzarella var en av de rätter som hamnade i matlådorna
Häll av pastan i ett durkslag och blanda den därefter med grönsakerna i gratängformen. Häll över de uppvispade äggen och toppa gratängen med skivad mozzarellaost
Först på listan stod Panduro och en hel uppsjö med olika sockerpasta. Här är köttbullarna nedbäddade i en ugnsform tillsammans med en krämig tomsås som toppas med massor av förförande god mozzarella
Servera med citronklyftor och kokt pasta eller brytbröd. 250 g mozzarella. Sätt ugnen på 225 grader. Skala den vita sparrisen (den gröna behöver inte skalas)
Mozzarellan, som jag annars har lite svårt att hitta användingsområden för, funkade också jättebra. Koka pastan, häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen
Strö över mozzarellan. De som testlagarna gör fångar alltid mitt intresse lite extra och den här gången valde vi att testa den Gratineradhalloumipastan
Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Från Paolo Robertos bok Mina fastrars mat har vi lånat det här utsökta receptet på Pasta al forno
Jag varvade pasta och köttfärssås, nästan som en lasagne och sen toppad med mumsig mozzarella. Ha sen på ett lager med pasta, sen ett lager med sås, osv