Hör du till dem som brukar ha en burk med kronärtskockshjärtan hemma i skafferiet. Det gör jag. Men det brukar sällan hända att jag använder dem, kanske i någon gryta eller på en hemlagad pizza
Jag har förstått att alla inte gillar kronärtskocka, mycket märkligt om ni frågar jag. Jag älskar det. Här har jag använt bottnar på burk och fyllt och gratinerat
Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka
Dela champinjonerna och kronärtskockshjärtana i fyra delar. Skiva salladslöken och skölj spenaten. Fräs champinjoner, kronärtskockshjärtan, salladslök och spenat i en stekpanna med smör
Till förrätt åt vi gratineradkronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
280 g Marinerad Kronärtskocka. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Gratäng. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt