Brysselkål är äntligen i säsong igen, denna underskattade lilla kålsort. Här har jag tagit fram ett nytt recept som verkligen lyfter kålen och gör den härligt knaprig och god, testa det nu så kanske det till och med hamnar på julbordet (yes så gott är det
Dela brysselkålen på mitten, grovstrimla grönkålen. 4 portioner valfri pasta - jag tog glutenfria, flerfärgade fusilli från Doves Farm225 g brysselkål150 g broccolibuketter75 g grönkål - de grova stjälkarna borttagnaca 3/4 dl soltorkade körsbärstomater4 ägg3 dl gräddmjölk - jag tog 50/50 av vispgrädde och mjölk1 msk Wild Garlic Mixsalt, svartpeppar från kvarnca 100 g riven, lagrad ost - jag använde PrästostSkölj och ansa grönsakerna. 225 g brysselkål. 75 g grönkål
OSTGRATINERADVITKÅL. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken. Skär klyftorna ett par gånger tvärs över och koka kålen i lättsaltat vatten