Mixa nötter, örter, rucola, rivet citronskal, olivolja. På kvällen blev det en egenpåhittad fläskfilé och ett potatismos som jag gör då och då, det passar till mycket
Man kan använda fläskytterfilé eller fläskfilé istället för fläskkarré, då blir den festligare. Denna rätt är en riktig favorit i vår familj, man kan förbereda den i god tid och bara gratinera rätten när den skall serveras
Har du fortfarande inte kommit på vad för gott ni ska äta ikväll kan jag tipsa om en snabb, enkel och god rätt, med det där lilla extra som förgyller en fredagskväll, nämligen fläskfilégratäng med franska örter
Putsa fläskfiléerna och stek dem runt om så de får färg. Balsamicomarinerad fläskfilé med soltorkade tomater och basilika, 10-12 pers. 1½-2 kg fläskfilé eller fläskytterfilésalt & svartpepparMarinad. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 1½-2 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
En fläskfilégryta med örter som serveras med rostad potatis. Fläskfilé med ugnsrostad potatis. KampanjerFebruarikampanjerHolistic + bonusUrtekram nötter & bär -15%Healthwell pulver -20%Nonique -20%Allevo -15%Alpha Plus + bonusFyndhörnan
700 g fläskfilé eller fläskytterfilé. 1 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor