Det är nämligen nåt med kombinationen av svamp och fisk som inte passar hennes smaklökar. Vi hade först för oss att vi skulle göra en sån där Walewska för att fira att vi äntligen var färdiga med vårt megalaktiska projekt "vindstömning och röjning", men när fru M upptäckte att det skulle vara svamp i en sån så blev det snabbt annat ljud i skällan
Stek den skivade svampen i lite smör och lägg ovanpå fisken i den ugnsfasta formen. Susanna Tee i ”Stora fisk- och skaldjursboken” har gjort ett bra jobb
Fräs svampen i lite smör. Lägg tinade fiskfiléer i en smord ugnssäker form. Häll av vattnet från fisken. Skeda upp moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken
Servera som tillbehör till kött, fisk, kyckling etc. Borsta svampen och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna och torrstek svampen tills den fått lite färg och de mesta av vätskan från dom kokat bort
Gratinerad brie med ruccola, parmaskinka, crema de balsamico och solrosfrön. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Här i Uppsala, och på många andra håll i landet, brukar det på fredagar vara Bondens marknad, då lokala bönder visar upp och säljer sina produkter, allt ifrån grönsaker, svamp, frukt och olika inläggningar, till ostar, kött och korv, fisk, blommor m m
Receptet innehåller förslag på olika fyllningar, testa att göra flera olika eller välj en, men för att passa in i veckomatsedelns tema med en kötträtt en fisk/skadjursrätt och en vegetarisk rätt bör man välja en vegetarisk fyllning
Vi hör ju till de som tar alla tillfällen i akt att fira det som kan firas och brukar så göra denna dagen med bubblor i glasen och gärna lite goda skaldjur eller fisk till det
Ett härligt tillbehör till kött eller fisk - eller som ensamrätt - är den här grönsakspannan. Du blandar den med svamp - champinjoner eller hemplockad konserverad svamp - som ger en utsökt smak åt rätten