Gratinerad cannelloni recept

Gratinerade cannelloni med köttfärs

Gratinerade cannelloni med köttfärs

Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. 8-12 cannellonirör. 18-12 cannellonirör 400 g nötfärs 1 gul lök 1 msk tomatpuré 1 dl grädde 1 dl buljong 2 dl crème fraiche salt och malen vitpeppar 100 g riven ost 1 tsk oregano smör att steka i Béchamelsås
Gratinerade cannelloni med köttfärs

Gratinerade cannelloni med köttfärs

Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Köttfärsröra. Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör
Cannelloni med rostad paprika

Cannelloni med rostad paprika

Toppa den färdiga cannellonin med lite av smulorna och servera resten vid sidan av med extra parmesan och en god sallad
Svampfyllda cannelloni

Svampfyllda cannelloni

Ett annat alternativ är även att använda färdiga cannelloni rör för att få det snyggare, men jag tror då att man måste utöka gräddningstiden och lägga till mer vätska

Cannelloni med ricotta och spenat och mustig tomatsås

Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannelloni med mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
Svampfyllda Cannelloni med spenat

Svampfyllda Cannelloni med spenat

Cannelloni är en väldigt underskattad rätt, som både är enkel att göra och väldigt lätt att variera etter eget tycke och smak

Cannelloni

Skär auberginen i tärningar, 1x1 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det mjuknar
Cannelloni med köttfärs

Cannelloni med köttfärs

Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré och fräs en minut. Häll i grädde, vatten, fond och crème fraiche och koka i 10 minuter
Cannelloni med skinka och mozzarella

Cannelloni med skinka och mozzarella

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka löken och skiva selleristjäkarna tunt. Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja i en gryta tills löken mjuknar
Cannelloni med skinka och zucchini

Cannelloni med skinka och zucchini

På Matplatsen hittade jag inspiration till detta receptet som är små cannelloni fyllda med skinka, zucchini och ost
Köttfärsfyllda cannelloni

Köttfärsfyllda cannelloni

Fyll cannellonirören med färsen och lägg dem i en smord ugnsfast form. Häll såsen över cannellonirören och gratinera mitt i ugnen i 25–30 minuter. 12 st cannellonirör
Cannelloni med tre sorters ost

Cannelloni med tre sorters ost

Vi tycker om nästan alla former av gratinerad pasta, så det var nästan väntat att de välfyllda rullarna skulle göra succé här hemma
Cannelloni med rökt lax

Cannelloni med rökt lax

Skala och hacka löken. Fräs lök och ärter i en stekpanna smör. Mosa ihop med en gaffel. Salta och peppra. Lägg ut lasagneplattorna
Köttfärsfyllda cannelloni

Köttfärsfyllda cannelloni

Koka cannellonirören enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner crème fraiche och parmesan i färsblandningen och fyll cannellonirören
Laxfylld cannelloni

Laxfylld cannelloni

Fördela fyllningen i cannellonirören med en tesked. 12 st cannellonirör. Hacka lök, svamp och lax mycket fint