För mig är detta perfekt sommarmat, bara gratineradbroccoli för sig själv med kanske lite ramslöksbröd eller några skivor parmaskinka eller en fräsch sallad till om man vill ha mer grönsaker
Placera filen i en ugnsfast form och lägg även i broccolibuketterna. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram2 vitlöksklyftor2 msk Chipotle chilipulver1 dl Cream Fraiche2 dl grädde1 msk ljus maizenaredning1 tsk frusen finhackad röd chiliBroccolibuketter från 1 mellanstort broccolihuvudGrillkrydda, gärna med lite rökig smaksättningPutsa filén och skär sedan ett snitt längs hela
GRATINERAD BRYSSELKÅL & BROCCOLI. Gratinerade blev de extra goda, jättegoda faktiskt, så i fortsättningen kommer jag nog att ha svårt för att inte gratinera mina grönsaker i ugnen
Servera den gratinerade falukorven med ugnspotatisen och broccolin. Stek broccolin ett par minuter i olivolja i en het stekpanna och smaka av med flingsalt
Lägg broccolin i en smord ugnsfast form. Bred såsen över broccolin. Ansa och skär broccolin i långa bitar och koka den i lättsaltat vatten, ca 5 minuter
Lägg broccolin i en smord ugnsfast form. Bred såsen över broccolin. Ansa och skär broccolin i långa bitar och koka den i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. 250 g broccoli
Vad sägs om lammstek med bechamelsås och gratinerad blomkål och broccoli. GRATINERAD BLOMKÅL OCH BROCCOLI Dela blomkålen och broccolin i buketter, ungefär så stora som plommon
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Broccoli är ju en av våra mest näringsfyllda grönsaker, så jag försökte vara lite nyttig just den dagen