När jag kom in igen gjorde jag sedan denna granola, som åtminstone är ett nyttigare frukostalternativ än croissanter med marmelad (som var det enda som serverades på hotellet där jag bodde)
» Hacka nötterna och blanda dem sedan med havregryn och kokos i en bunke. Granola. Granola. 1 dl koncentrerad äppeljuice. » Lägg över blandningen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen 15-20 minuter. 1 dl koncentrerad äppeljuice
Börja med att blanda äppeljuicen och honungen (jag brukar blanda med en gaffel). Låt sen granolan svalna innan du strör på hackad choklad, annars smälter den och blir kladdig
En knaprig, god granolamed mycket smak. Perfekt att servera tillsammans med yoghurt, fil, kvarg, proteinpudding, smoothies, chiapudding och keso för att nämna några exempel
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Denna gången blev det en lite annan variant på smaksättningen när först lite äppeljuice skvättes över frö och nötter, tätt följd av en kryddmix från Spicemaster