Grahamsskorpor recept

Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Sätt ugnen på 200 grader. Skär itu bullarna. Lägg dem med snittytan upp på en plåt. Rosta i 8-10 minuter så de får fin färg och ta ut plåten
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp
Mammas grahamsskorpor

Mammas grahamsskorpor

Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölken värm till fingervärme. smula jästen i en bunke och rör ut den i degspadet
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Gör degen som vanlig jäsdeg. Låt jäsa. Arbeta degen smidig på bordet med lite vetemjöl. Kavla ut till en stor kaka, ca 1 cm tjock
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Igår bakade jag grahamsskorpor, vilken hit. Grahamsskorpor ca 30 st. Grahamsskorpor ca 30 st.  . Skorpor är något av det bästa jag vet
Grahamsskorpor med färska örter

Grahamsskorpor med färska örter

När Flora var hemma med en (inte alltför) sjuk Freja för några veckor sedan bakade vi tillsammans dessa fina grahamsskorpor med färska örter som är goda att äta med ost eller marmelad, eller varför inte äppeldjem

Grahamsskorpor

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Ett recept ur Anna Bergenströms bok Nya Annas Mat. 100 g smält smör. 4-5 msk honung. 5 dl mjölk. 50 g jäst (1 pkt)
Dinkel och Grahamsskorpor

Dinkel och Grahamsskorpor

Dinkel och Grahamsskorpor. 24 september 2013 @ 08. 02. Smula ner 50 g jäst 2 tsk salt och 2 msk honung,späd med lite av den ljumma rismjölken
Enkla nyttiga mellanmål

Enkla nyttiga mellanmål

Grahamsskorpor svalnar på galler - servera med ost eller keso. Ett alternativ är grahamsskorporna på bilden här intill
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Smula jästen och lägg i kanten på en bunke. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt
Skorpkärlek

Skorpkärlek

ett recept på verkligt goda grahamsskorpor. Grahamsskorpor 64 st. Jag älskar skorpor men tar mig inte alltid tid att baka sådana

Gomidda vänner!

Har du en stund över så måste du nästa kolla på detta programmet. Jag vet inte varför men i morse klickade jag mig in på SVT
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

se/recept/brod/grahamsskorpor ca 50 skorpor. ca 50 skorpor50 gr jäst5 dl mjölk4 msk olivolja1 tsk salt2 msk råsocker8-9 dl grahamsmjöl2 dl vetemjöl special1 dl vetekliMängderna är ungefärliga1
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Ca 50 skorpor. 5dl mjölk. 1 dl majs- eller rapsolja. 50g jäst. 2 tsk salt. 2 msk honung. 7 dl grahamsmjöl. 1 dl havre- eller vetekli
Grahamsskorpor med rabarbermarmelad

Grahamsskorpor med rabarbermarmelad

Dessa osötade grahamsskorpor passar utmärkt till en god marmelad. Denna med rabarber, jordgubb &rödavinbär blev mycket god

Presenter & klappar

Mormor har alltid varit en stor skorpätare, hennes favorit är Krisprolls fullkornsskorpor och sedan vill jag minnas att det var min bror Petter som var först i familjen med att baka de här grahamsskorporna