Grahamslimpa recept

Grahamslimpor

Grahamslimpor

Receptet på dessa lättbakade, goda grahamslimpor kommer från 'Vår kokbok'. I degen ingår det mjölk, men eftersom vi hade slut på mjölk så bytte jag ut den mot vatten och mjölkpulver istället
Grahamslimpa med honung

Grahamslimpa med honung

Jag har inte bakat på någon vecka nu och kände att nu var det dags igen. Funderade på vad jag ville baka och bläddrade i Hembakats senaste nr och hittade detta intressanta recept
Regn, rusk och surdegsbröd

Regn, rusk och surdegsbröd

Nu bara regnar det. Axel fick ta sin förmiddagslur i sängen idag istället för i vagnen. Trist att inte kunna ge sig ut och gå
Grahamslimpor med havre

Grahamslimpor med havre

Hej Bloggisar. Ni ger väl inte upp om mig. Ser att jag har folk som tittar in, och det är kul. Har inte gett upp bloggen ännu i alla fall
Grahamslimpor med medelhavsdoft

Grahamslimpor med medelhavsdoft

Det doftar underbart av nybakat bröd, timjan och oregano i hela huset. Jag har utgått från mormors recept på grahamsbullar och tweakat litet för att det skall passa som formbröd
Äppelpaj med mandelmassa.

Äppelpaj med mandelmassa.

Igår bakade vi grahamslimpa i skolan ,slängde ihop en mazarinmassaoch gjorde moccakulor. Hemma på kvällen gjorde jag och sonen äppelmuffins(som jag har visat tidigare här på bloggen),chokladmuffins och även denna äppelpaj med mandelmassa som jag tänkte lägga upprecept på här och nu =)

Grahamslimpa

Källa. Bakasurdeg. se Portioner. 2 limpor Ingredienser. En fördeg 500 g manitoba cream 300 g Ekologiskt grahamsmjöl 50 g brödsirap 20 g havssalt halv påse brödkryddor Gör så här

Skållade grahamslimpor

Koka upp vattnet. Mät upp mjölet i en bunke. Häll vattnet kokhett över mjölet och rör om. Låt blandningen svalna till 37°C (fingervarmt) eller låt den stå övertäckt ca 1 dygn i rumstemperatur