1 port 242 kcal 1 port grahamsgröt (2 dl vatten, 0. 25 tsk salt, 45 g grahamsmjöl) 60 g minimjölk 50 g minikeso 40 g rivet äpple kanel 5 g hackade pistagenötter Häll upp mjölken i en tallrik och lägg i gröten. 60 g minimjölk
1 port 242 kcal 1 port grahamsgröt (45 g grahamsmjöl, 2 dl vatten, 0. 25 tsk salt) 50 g minimjölk 30 g lingonsylt 54 g rivet äpple 42 g lättyoghurt kanel Häll upp mjölken i en djup tallrik och lägg i den färdiga gröten. 50 g minimjölk
Koka upp vatten/mjölk och salt. Första gången jag gjorde grahamsgröt var för ett par, tre månader sen men jag hade helt glömt bort det, tills veckan då den gjorde comeback
Åt egentligen gröten med mjölk, keso, banan, äpple, nötter och hjortronssylt (godaste någonsin). Andra gången jag gör grahamsgröt, den här gången med blåbär och kardemumma
Suget efter just grahamsgröten kommer oftast på helgerna eller på kvällen när jag inte är sugen på lagad mat – eller när jag känner mig utsvulten och behöver fylla på med något rejält innan läggdags
Idag gjorde jag en smarrig grahamsgröt med smak av kokos och carob. 2,5 dl mjölk (jag använde mandel)4 msk grahamsmjöl 1 msk kokosolja1 tsk kokossocker1 tak carobpulverSmält kokosoljan i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. 2,5 dl mjölk
» Klassisk grahamsgröt går nästan inte att tröttna på. » Toppa med mättande och goda saker, exempelvis hemgjord sylt, nötter, kokoschips, valfri mjölk eller vätska och kanel
Idag kände jag för att variera gröten lite så jag gjorde grahamsgröt. 1,5 dl mandelmjölk1 dl vatten1 msk kokosolja2/3 dl grahamsmjölSmält kokosoljan i en kastrull, tillsätt mjölken och vattnet och låt koka upp. 1,5 dl mandelmjölk