Grahamsbröd recept

13 Spara
Grahamsbröd i form

Grahamsbröd i form

Häll upp smeten i formen och platta till den med en vattensköljd slickepott så ytan blir jämn. Blanda alla torra ingredieser i en stor skål
4 Spara
Enkelt grahamsbröd

Enkelt grahamsbröd

1 bröd. Det sägs ofta att bröd behöver få jäsa länge för att de ska bli goda och nyttiga. I det här receptet går jäsningen snabbt, men det betyder inte att resultatet blir sämre
0 Spara
Grahamsbröd i gryta

Grahamsbröd i gryta

Grahamsmjöl mals av hela vetekorn, dvs inklusive skal och grodd, med andra ord ett fullkornsmjöl. Mjölet är döpt efter amerikanen Sylvester Graham, som i början av 1800-talet propagerade för vegetarisk mat och hälsogivande fibrer
0 Spara
Valnöts- och fröbollar

Valnöts- och fröbollar

VALNÖTS- OCH FRÖBOLLAR75 g valnötter1 dl solrosfrön1 dl oskalade sesamfrön½ dl melonfrön4 soltorkade tomater (sådana som levereras utan olja)1 msk stark chilisås (ingen tomatvariant, alltså)1 msk senap½ msk spiskummin½ msk torkad basilikaca 50 g mixat grahamsbröd (rest som togs tillvara)ca 50 g havregrynvatten till lagom konsistensströbröd till paneringolja till stekningBörja med att mixa nötter och frön med soltorkade tomater till en smet
Sökförslag och sidor