Grahamsbröd solrosfrön recept

Grahamsbröd (bakmaskin)

Grahamsbröd (bakmaskin)

1 dl solrosfrön. Häll i allt i degskålen och starta maskinen på ett standardprogram. 5 dl vetemjöl. 2 dl grahamsmjöl
Grahamsbröd

Grahamsbröd

Solrosfrön. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö på solrosfrön. Grahamsbröd ca 16 st. Som jag tidigare berättat älskar min man fluffbröd, typ tekakor och frallor utan en enda fiber så långt ögat kan nå
Enkla lättbakade grahamsbröd

Enkla lättbakade grahamsbröd

Ingr. 1 pkt torrjäst, 8 dl mjölk uppvärmd till 42 gr, 3 tsk salt, 1 dl rapsolja, 2 msk honung, ½ dl linfrö, 1 dl solrosfrö, russin om man så vill, 10 dl grahamsmjöl, 5-8 dl vetemjöl
Kaneldoftande rågkök...

Kaneldoftande rågkök...

Mayas råg- och grahamsbröd. Det blev ett bröd bakat på rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl med vatten, rapsolja, sirap, kokt potatis och solrosfrön
Valnöts- och fröbollar

Valnöts- och fröbollar

VALNÖTS- OCH FRÖBOLLAR75 g valnötter1 dl solrosfrön1 dl oskalade sesamfrön½ dl melonfrön4 soltorkade tomater (sådana som levereras utan olja)1 msk stark chilisås (ingen tomatvariant, alltså)1 msk senap½ msk spiskummin½ msk torkad basilikaca 50 g mixat grahamsbröd (rest som togs tillvara)ca 50 g havregrynvatten till lagom konsistensströbröd till paneringolja till stekningBörja med att mixa nötter och frön med soltorkade tomater till en smet. 1 dl solrosfrön