Den är ganska hård i konsistensen och äts som den är rakt av, i skivor som den är eller med bröd, Korven används även i många ungerska rätter såsom lecsó – entjock grönsaksstuvning av paprika, tomat och lök sauterat i baconfett(lard) och rakott krumpli – en potatis- & ägg låda
Under tiden fixar man grönsaksstuvningen. Ungsstekt fjällröding med gräddstuvade currygrönsaker och physalis (2 pers) Det här receptet handlar egentligen varken om fisk eller grönsaker utan om det lilla gula bäret med det latinska namnet physalis
Serverad tillsammans med grönsaksstuvning, marinerad fetaost och lite paprika. Köttfärssås med smörslungade haricot verts och rädisa och finriven parmesanBlack Riga Balzam
Borsta champinjonerna rena och skär dem i skivor. Skala och skiva morötterna. Hetta upp 2 msk smör i en gryta och fräs morötter och champinjoner tills de får lite färg
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i grönsaksstuvningen. Sätt ugnen på 175 °. Smörj en rund form med raka kanter väl, rymd ca 2 liter