Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris, gärna basmatiris 450 g fryst grönsaksblandning (bladspenat, broccoli, sugarsnaps) 600 g chorizo 1 msk smör eller margarin salt och peppar 2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tid ca 40 min / 4 pers. Ingredienser. Jasminris till 4 pers. 1,5 dl gröna ärtor1 rödlök1 grönt äpple2 stora nävar ruccolasallad10 coctailtomaterKoka riset så det även har tid att stå och ånga ut i ca 10 min (det gör att det blir klibbigt som det ska
SERVERING Servera kycklingfiléerna i mangosåsen tillsammans med grönsaksriset. Grönsaksris Koka riset i 4 dl vatten med Bong Touch of Taste Grönsaksfond
Ett recept på kycklingpaketet med kyckling minutfileer som var jättegott. Ris. 3 dl avoriris1 kartong svarta bönor5 vårlök ( jag använde vårlök och purjo)1 ask Cocktailtomater ( jag använde frysta semitorkade tomater)1/2 gurka2 lime2 rivna vitlöksklyftor2 msk olja1/2 chili ( jag tog 1 tsk sambal olek)200 g Sockerärtor ( jag tog vanliga gröna ärtor)Koriander (färsk eller fryst)kyckling
Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan