6st Lammracks1msk Olivolja2st Vitlöksklyftor1tsk MyntaSalt & peppar från kvarnGrönsaksragu. Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt
100g rumsvarmt smör1msk skånsk senap0,5msk gult senapsfrö Grönsaksragu3 morötter i stavar10 smålökar eller annan lök i mindre bitar10 skivade rädisor8 delade småtomater1 msk smör0,5 dl rapsolja2 msk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 dl grovriven pepparrot1 dl plockad basilika2 msk hackad dillFörkoka senapsfröna i ca 1 min i lite vatten
Grönsaksragu. Grönsaksragu. Dags för en underbar sommarrätt där grillen står i fokus igen. Kött och potatis låter kanske lite vintrigt men jag brukar göra ordentligt med ragu och endast ha några få potatisar per person
Stekt lax med makrill och grönsaksragu, citron och vitlökscremé fraiche. Om man som jag känner sig som en novis i ämnet Sopdykning som jag skrev om i föregående inlägg, kan man ändå dra sitt strå till stacken och genom att försöka tänka efter inför sina matinköp
Blev sugen på att experimentera fram en kall röra men det blev en varm grönsaksragu också. Aubergine är den nya innegrönsaken finns det tydliga tecken på om man läser mat-skvallermatpressen