Caponata kan bäst beskrivas som en grönsaksröra baserad framförallt på aubergine. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag älskar min lördagsmarknad här i Milano
Om du tycker om mat som är väldigt smakrik är den här grönsaksröran verkligen något för dig. Intensiv tomatsmak och starka kryddor kompletteras med sötma från majs och morot, vilket gör röran till ett roligt och lite annorlunda tillbehör
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Väldigt enkelt och gott. 500 g räkor med skal1 gul lök1 purjolök4 stjälkar blekselleri1/2 röd paprika1/2 gul paprika1 liten morot100 g skivade champinjoner3 tsk curry2 dl gräddeSkala räkorna, ställ åt sidan så länge
Kotletterna, svamp- och grönsaksröran är på plats i formen. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Fransk grönsaksröra passade jättebra till medelhavsinspirerad kyckling och svensk potatistårta med västerbottenost
Kycklingbröst med parmesan, prosciutto och basilika4 kycklingbröst4 skivor prosccuitio100 g hyvlad vällagrad parmesan4 kvistar färsk basilikaolivolja till stekningsalt och pepparGrönsaksröra2 schalottenlök (el 1 gul lök)1 vitlöksklyfta4 tomater1/2 gul paprika1/2 röd paprika100g champinjoner1 tsk tomatpure10 finskurna basilikabladrivet skal och saften från 1/2 citron2 msk vitt vin2 msk olivolja till stekningsalt och pepparSätt ugnen på 175 grader
Skiva först löken och bryn i grytan tillsammans med oljan. Rensa och hacka under tiden paprikorna och lägg i dem också - upprepa samma procedur med tomaterna