Grönsaksröra recept

Armenisk grönsaksröra

Armenisk grönsaksröra

auberginer. 1gul paprika. 1röd paprika. 1tomater. 1gul lök. 1smör. 1olja. 1paprikapulver. 1färska örter som basilika, persilja, koriander
Varm grönsaksröra Provencale

Varm grönsaksröra Provencale

Stek den finhackade löken i lite olivolja i en gryta. Häll över tomaterna. Lägg i 1 buljongtärning. Pressa ner vitlöken
Kryddig grönsaksröra

Kryddig grönsaksröra

Om du tycker om mat som är väldigt smakrik är den här grönsaksröran verkligen något för dig. Intensiv tomatsmak och starka kryddor kompletteras med sötma från majs och morot, vilket gör röran till ett roligt och lite annorlunda tillbehör
Grönsaksröra med curry och räkor

Grönsaksröra med curry och räkor

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Väldigt enkelt och gott. 500 g räkor med skal1 gul lök1 purjolök4 stjälkar blekselleri1/2 röd paprika1/2 gul paprika1 liten morot100 g skivade champinjoner3 tsk curry2 dl gräddeSkala räkorna, ställ åt sidan så länge
Syrlig grönsaksröra

Syrlig grönsaksröra

Syrligt grönsaksfräs 2 port. 4 dl finstrimlad mangold, rödbetsblast, grönkål eller svartkål. 2 schalottenlökar
Grönsaksröra med kassler

Grönsaksröra med kassler

Servera kasslern till grönsaksröran. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva squash tunt
Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Kotletterna, svamp- och grönsaksröran är på plats i formen. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Ratatouille fransk grönsaksröra

Ratatouille fransk grönsaksröra

3 msk olivolja. 11 röd paprika. 11 grön paprika. 12 burkar krossade tomater. 12 gula lökar. 11 aubergine. 11 zucchini
Smarrig fylld kyckling med grönsaksröra

Smarrig fylld kyckling med grönsaksröra

Kycklingbröst med parmesan, prosciutto och basilika4 kycklingbröst4 skivor prosccuitio100 g hyvlad vällagrad parmesan4 kvistar färsk basilikaolivolja till stekningsalt och pepparGrönsaksröra2 schalottenlök (el 1 gul lök)1 vitlöksklyfta4 tomater1/2 gul paprika1/2 röd paprika100g champinjoner1 tsk tomatpure10 finskurna basilikabladrivet skal och saften från 1/2 citron2 msk vitt vin2 msk olivolja till stekningsalt och pepparSätt ugnen på 175 grader
Satarash - kroatisk grönsaksröra

Satarash - kroatisk grönsaksröra

Skiva först löken och bryn i grytan tillsammans med oljan. Rensa och hacka under tiden paprikorna och lägg i dem också - upprepa samma procedur med tomaterna