Ett av de starkaste matminnen som fastnat hos mig är de rikliga grönsaksfat med nyskördade grönsaker från trädgårdslandet som mormor presenterade till måltiderna
Skala och dela rotsakerna i lagom stora bitar. Koka rot- och grönsaker i lättsaltat vatten. Tillsätt dem efter hand beroende på längre och kortare koktid
Börja med den gröna dippen. Skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Häll på grädden och koka någon minut. Mixa lökblandningen till slät puré och låt den svalna
Lägg jordnötssmöret i en liten stekpanna och tillsätt kokosgrädde, färskpressad citron och soja. Värm upp på medelvärme under omrörning 10 minuter tills såsen tjocknat lite
Snart hade han dukat upp med två såser, ett litet grönsaksfat och en stor hög nuggets. . Idag kom plötsligt min man hem tidigt (jag har varit ledig idag) och började stöka och dona i köket
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Du kan servera karrén kall med ett blandat grönsaksfat eller med bara en sallad och bröd. DAGENS RECEPT 13-08-19FYLLD GRISKARRÉHär är en ny variant på den gamla vanliga fyllda griskarrén som i sig är bra mat för både vardag och helg