Låt grönsakerna marinera en stund. 11 citron, rivet skal och saft. 1Pensla grönsakerna med olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Töm ner i din Crock-Pot, sätt på locket och koka i 4-5 timmar på Låg inställning eller 3-4 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är mjuka. Saften av 1 stor lime
Stoppa alla ingredienser utom limesaft och sesamfrön i en kastrull och koka upp under omrörning. Medan kycklingen/laxen blir klara i ugnen, pensla grönsakerna utom avokadon med Milda Kockens Val och salta och peppra
Lägg jordnötssmör, soja, vatten, limesaft, vinäger och chiliflakes i en mixer. Blanda med såsen och tillsätt sedan grönsakerna och blanda runt lite grann
Strö citronskalet över grönsakerna. Lägg laxfiléerna bredvid/på grönsakerna. Servera ugnsgrönsakerna och laxen med vitkålsyoghurten och gärna lite mer grönsaker
Ta ut plåten och pressa över saften från de grillade citronerna. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker