Kålrabbi. Syrade grönsaker är något som gör magen mycket gott. Ge din mage lite syrande grönsaker varje dag och du kommer att göra din mage glad och stärka din tarmflora
Kålrabbin är ingalunda en ny grönsak annat än i mitt grönsaksland och så här i efterhand kan jag ju undra varför jag inte odlat dessa lila runda kålsmakande bollar tidigare
Häll av vattnet och lägg hälften av grönsakerna i botten på en ugnsform. Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin
I Japan äter man ofta picklade grönsaker av olika slag. Skala morötter och kålrabbin. De här picklade grönsakerna ska jag servera till dagens teriyakitorsk - receptet kommer senare under dagen
Fräs grönsakerna i oljan några minuter och häll sedan ner crème fraîchen och vattnet. 1 kålrabbi (ca 250 g). Skala och skär kålrabbin till ca 1 cm tärningar. 1 kålrabbi (ca 250 g)
Lag och garnityr3 dl vatten 2 dl strösocker 1 dl äppelcidervinäger 1 morot, finskivad 0,25 blomkål, finskivade i buketter 2 kålrabbi, finskivade på mandolin och stansade i runda ringar ca 6 cm i diameter 2 gröna tomater, skivade 0,5 jalapeño, urkärnad och finhackad 2 msk färskost salt
Grönsakerna tar olika lång tid att koka. Gräddig kålrabbi. Skär grönsakerna i lagom bitar för servering. Skala och strimla under tiden kålrabbin och tillsätt den när grädden har en krämig konsistens, vänd runt och smaka av med salt och lite vitpeppar
Igår upptäckte jag grönsakslandets lilla Alien. Jag kastade ut frågor om den lilla Kålrabbin till höger och vänster och fick flera goda förslag på tillagning