Sätt på en kastrull och smält smöret. Koka grönpepparsåsen i någon minut under omrörning. 3 msk smör. Krossa grönpepparn i en mortel eller mot en skärbräda med något hårt som botten på en stekpanna
Smält smöret och tillsätt grönpepparn, låt fräsa snabbt och tillsätt sedan resterande ingredienser. Grönpepparn anväde jag för att göra en grönpepparsås
Gjorde mumsiga kotletter med grönpepparsås för ett tag sedan. Grönpepparsås3 msk hackad shalottenlök25 g smör0,5 dl grönpeppar i lag3 dl kraftig kalvbuljong3 dl gräddesalt och pepparev en skvätt konjakHacka löken och fräs i smör. 25 g smör
Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. 150 g smör. 1Ingredienser 3 st scharlottenlökar 1 burk(ar) grönpeppar i lag 50 g smör 0,5 dl whiskey 3 dl oxfond 3 dl grädde 1 msk japansk soya lite steksky om du har salt svartpeppar Skriv utGör så här
Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. 50 g smör. Ingredienser 3 st scharlottenlökar 1 burk(ar) grönpeppar i lag 50 g smör 0,5 dl whiskey 3 dl oxfond 3 dl grädde 1 msk japansk soya lite steksky om du har salt svartpeppar Skriv ut
Gör under tiden såsenSmält smöret och smula ner grönpeppar. Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. 2 msk smör
Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Fläskfilé i grönpepparsås, ca 4 portioner. 1 msk smör. 75 g smör. Fläskfilé i grönpepparsås, ca 4 portioner
smör. Häromdagen gjorde jag också något smaskigt nämligen fläskfilé med grönpepparsås. Smält en rejält klick smör i en stekgryta och bryn på köttbitarna runt om